SİVAS / MERKEZ - Mehmetçik İlkokulu

May

Okulumuz 1/A sınıfı  Arkeoloji Müzesinde Tarihin derinliklerinde yolculuk yaptıktan sonra Ebru sanatı ile buluştular.

May

Sınavla öğrenci alacak okullara öğrencilerimizi götürerek okul tanıtımı etkinliği gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizle Sivas Spor - Başak Şehir futbol karşılaşmasını izledik

May

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kılavuzu yayınlandı.

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Okulumuzda her yıl olduğu gibi bu yıl da bir etkinlik gerçekleşmiştir.

Bu güzel etkinlik için idareci, öğretmen ve öğrencilerimize, katılımları için velilerimize ve çocuklarımıza teşekkürlerimizi sunar, tüm çocuklarımızın bayramını kutlarız.

Mrt

"Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver ; bu sessiz yığın, bir vatan kalbinin attığı yerdir."

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri tarafından, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yıldönümünde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler, askeri şehitliği ziyaret ederek İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudular. Şehitlerin huzurunda Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi ve ardından Şehitler Müzesi gezildi.

Mrt

Okulumuz anasınıf öğrencileri arasında  12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yıldönümünde İstiklal Marşını Güzel okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere madalyon ve tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.

Mrt

Gazze Yararına Düzenlediğimiz okul kermesimize davetlisiniz. El emeği göz nuru ürünlerin sergileneceği bu kermesten elde edilen gelir Gazze’de ki çocuklarımız için bağışlanacaktır.

Şbt

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında  okulumuzda yapılacak olan  “Bizim Gözümüzden Atasözleri ve Deyimler Sergisine”  davetlisiniz

Şbt

5-6 Mart 2024 Kitap Kumbarası etkinliği ile öğrencilerimiz biriktirdikleri paralarla okulumuzda açılacak olan standdaki diledikleri kitapları alabilecektir.

Ock

SMA hastası Baybars ALİM için okulumuzdan 14.150 lira toplayıp hesaba yatırdık. Daha önceki aylarda 10.500 lira civarında topladığımız parayla birlikte 25.000 liralık nakdi yardım toplamış olduk.

Ock

Bakanlığımızın İngilizce öğretmenlerini geliştirme projesi "English Together" dahilinde Hedef Projesi Kapsamında ilimizdeki İngilizce öğretmenlerine okulumuz müdür yardımcısı Ömer BULUT tarafından aylık PDC Eğitimleri verilmeye devam etmektedir.

Gelenksel oyunlarımızla öğrencilerimizi buluşturuyoruz